Weet-je-weetjes
********************

Kent u de verkeersregels nog? 

-

Verkeersregels veranderen, wegen worden drukker en er verschijnen nieuwe vervoers-middelen in het straatbeeld. Het is voor iedere weggebruiker belangrijk om up-to-date te blijven. Klik hier als u uw kennis wil testen, begin eenvoudig als voetganger of scootmobieler en eindig in de auto.

U kunt een korte of uitgebreide test doen. als u wilt dat uw scores worden bewaard dan kunt u zich aanmelden bij VVN. 
                                                         Bron: VVN+plusonline

Toen het bericht kwam dat Argos mobiel zou stoppen raakte menigeen in paniek. Want dit was voor velen de navelstreng waardoor mensen nog deel konden nemen aan "het leven" oftewel de dagelijkse gang van zaken. Zelf boodschappen doen, even een praatje met een ander mens, naar het ziekenhuis / tandarts of fysiotherapeut, kapper etc. Kortom de regie over je eigen leven al ben je negentig.

Mensen wees gerust, de Argos heeft een doorstart gemaakt en daarbij zelfs verbetering doorgevoerd. Namelijk een overstap naar een echte auto i.p.v. de golfkarretjes, die waren zonder verwarming (erg koud in de winter).  De bewonersgroep Noordrand2025, Argos zorggroep en Gemeente Schiedam hebben de handen ineen geslagen en maken de doorstart mogelijk. Zij zijn bezig vrijwilligers te werven. Van de week hadden zij op 1 dag al 20 vrijwilligers er bij. Vandaag, zaterdag 31 mrt 2018, stond het aantal op 30 !  
Wij feliciteren de bewonersgroep (en Marcel Kreuger die ook meehielp ) met dit grootse resultaat. De senioren van Schiedam en anderen die niet zo mobiel zijn ( en maar een kleine portemonnee hebben) zullen hen tot in lengte van dagen dankbaar zijn.

De vrijwilligers die gaan chauffeuren zullen ervaren wat een leuk en gewaardeerde taak zij op zich hebben genomen. Mijn man heeft het twee jaar gedaan. Zo blij als de mensen met je zijn. Met dat steuntje bij het van en naar de deur gaan, de tas even voor je optillen, het praatje dat je maakt.  Ben je nieuwsgierig geworden? Voor info kun je bellen naar Belinda Koch van de Argos Zorggroep 010-4278390 of argosservices@argoszorggroep.nl.

Organisatoren, wervers en chauffeurs: Zet hem op, wij wensen jullie heel veel succes.

LET OP !!

RABO-bank mail over bankpas komt van oplichters. Veel mensen ontvangen een e-mail uit naam van de Rabo bank over een zogenaamd "verviewde bankpas".
Trap er niet in !! Het gaat hier namelijk om zo'n beruchte phishingmail.

Volgens het bericht zou de nieuwe pas beter beschermd zijn tegen fraude en misbruik. De pas is zogenaamd gratis aan te vragen door op de "knop" in het bericht te klikken. DOE DIT NIET !!

De oplichters proberen met deze truc uw bankgegevens te achterhalen en uw pinpas in handen te krijgen. De bank zal NOOIT vragen of u een pas via de post wilt sturen.  


Doorlopende kosten na overlijden

Na een overlijden komt er veel op u af. De eerste week of weken komt u half bewust door. Maar er zijn zaken waar u echt op moet letten. Maak desnoods NU een lijstje terwijl er nog niets aan de hand is. Je kunt nu nog helder denken.

Allereerst is het van belang te bedenken of u de nalatenschap "zuiver" of "benificiar" accepteerd.
* Bij de eerste optie bent u ook aansprakelijk voor (on)bekende schulden, die misschien wel hoger zijn dan de opbrengsten van het bezit.
* Bij de tweede optie hoeft de erfgenaam de tekorten niet uit eigen middelen aan te vullen.
Let op: als u iets ontrekt uit de erfenis, al is het maar iets kleins als een bijzettafeltje of het koffiezetapparaat, dan kan er van uit worden gegaan dat u alsnog de erfenis "zuiver" aanvaard.
Wees daar dus voorzichtig mee.

Vervolgens moet u financiele zaken regelen.
stop alle automatische betalingen en incasso's VOOR u de bank inlicht van het overlijden. Want direct na deze melding worden de rekeningen geblokkeerd en dan zijn passen (ook van en/of rekeningen als het geen partner betreft), internetbankieren etc. niet meer bruikbaar. Wel moet de bank direct ingelicht worden als er een hypotheek of een persoonlijk krediet is.

Wees u er van bewust dat de huurtoeslag onmiddelijk stopt. Als er een achterblijvende partner is kan deze wel direct op zijn of haar naaam aanvragen. De huur blijft volledig te betalen, zonder aftrek van huurtoeslag, zolang een alleenstande ouder overlijdt en de kinderen het huis niet opzeggen en leeg opleveren.

Als er een vervoermiddel (auto, brommer etc) op naam van de overledene staat moet deze binnen 5 weken overgeschreven worden op een andere naam/eigenaar. het vervoermiddel is onderdeel van de erfenis.

Gemeentelijke belasting
als er een partner achterblijft in de (huur)woning dan kan men een verlaging aanvragen, u bent b.v. maar 1 vervuilingseenheid ipv een meerpersoonseenheid.

kijk voor uitgebreidere informatie bij:

www. uitvaartinfotheek .nl/ bijzonderheden/ financien .nl
www. belastingdienst .nl
www. mijnpensieonoverzicht .nl
www. slapendetegoeden .nl 

naar boven
of
naar volgende pagina